Skip to main content

11. Altalena Nyári Akadémia

2024. július 23-30.

Colle di val d'Elsa, Toszkána

Szólisták

Regisztrációs díj: 100 EUR
Kurzusdíj: 380-580 EUR

  • négy egyéni óra (60 perc) – ebből legalább kettő zongorakísérettel
  • legalább 1 fellépési lehetőség a mesterkurzus ideje alatt
  • zenéhez kapcsolódó szakmai workshopok
  • sport a reggeli órákban
  • az Altalena Nyári Akadémián való részvétel feljogosít, az egy időben zajló Altalena programokon való részvételre.

Három csomagból választhatsz:

1. csomag: 580 EUR
2. csomag: 450 EUR
3 csomag: 380 EUR

  • Az 1. csomag  4 órát tartalmaz a Nyári Akadémia professzoraival (580 EUR)
  • A 2. csomag  2 órát tartalmaz a Nyári Akadémia Professzoraival és 2 órát az Altalena Fiatal Művészekkel (450 EUR)
  • A 3. csomag 4 órát tartalmaz az Altalena Fiatal Művészekkel (380 EUR)

Kamaracsoportok

Regisztrációs díj: 100 EUR
Duó: 650 EUR
Trió: 750 EUR
Kvártett: 850 EUR

A kamaraegyüttesekre is a fent leírt szolgáltatások vonatkoznak.

A kamaracsoportok díjaiban nincs eltérés. Mindent megteszünk, hogy az általatok választott tanárhoz kerülhessetek, de ez függ az elérhetőségüktől. Erről megfelelő időben tájékoztatunk benneteket.

Extrák

Extra szóló óra a Nyári Akadémia professzoraival: 70 EUR

Extra kamarazene óra:

duó: 35 EUR /fő
trió: 25 EUR/fő
kvártett: 20 EUR/fő

Extra gyakorlás zongorakísérettel: 20 EUR

Kérjük extra igényeiteket előre jelezzétek felénk, de a helyszínen is lehetőségetek lesz a szabad
helyek függvényében még jelentkezni.

Jelentkezési határidők:
Early bird: Április 25. – 15% kedvezmény: 320/380/490 EUR
Normál: Május 30. 380/450/580 EUR

Az early bird jelentkezők esetében a fizetési határidő április 25., az általános jelentkezőknek pedig május 30.

Késői jelentkezés esetén kérjük, hogy a tanfolyam díj a visszaigazoló e-mail megérkezése után azonnal kerüljön befizetésre.

A regisztrációs díj a részvételi díjon felül befizetendő összeg, amelyet lemondás esetén sem áll módunkban visszatéríteni. Viszont a részvételi díj 50%-át, ha erről június 15-ig értesítést kapunk,
visszautaljuk.

Passzív hallgatók: 100 EUR

  • korlátlan hozzáférés a mesterkurzusokhoz, koncertekhez és eseményekhez

Jelentkezz most!

Extra szóló vagy kamarazenei óra az Altalena Fiatal Művészekkel:

Szóló: 40 EUR
Duó: 20 EUR/fő
Trió: 15 EUR/fő
Kvártett: 10 EUR/fő

További A.Y.A. információkért görgess lejjebb!

Szállás

Arnolfo B&B

VF32 - 50 Colle Val d'Elsa - Ostello Cartiera La Buca

A mesterkurzus helyszínén is lesz lehetőség szállást foglalni 3-4 ágyas szobákban 20EUR/fő/éj áron.

Öszöndíjak

Idén elérhetők ösztöndíjas helyek is. Kérjük, hogy a jelentkezéseddel együtt küldj egy felvételt a játékodról (bármilyen darabot) és kérvényezd az ösztöndíjat e-mailben (barbara@altalena.eu). Az általunk felajánlott összeg 200 euró. Az ösztöndíjas jelentkezések határideje április 25 (Early Bird)

A megfelelő összegeket az alábbi számlaszámra kell utalni:

Szervezet neve: MusicAli Nonprofit Kft. 

Bank neve: MKB BANK Zrt.

IBAN: HU70 1030 0002 1065 7878 4882 0019

A Nyári Akadémia tanárai

hegedű, kamarazene (angol, német)

Erika Geldsetzer

Erika 1975-ben született zenészcsaládban, a kölni zeneakadémián Gerhard Peters professzor előhallgatója lett, majd Karlsruhéban Ulf Hoelscher professzornál, Londonban a Royal Academy of Music-on Erich Gruenbergnél, végül Bécsben Gerhard Schulz professzornál tanult.

Mivel a kamarazene mindig is szenvedélye volt, 1995-ben megalapította a Fauré Quartettet (zongora kvartett). Azóta a kvartett rendkívül sikeres karriert futott be, díjnyertes lemezeket készített, és fellépett a világ összes jelentős koncerttermében, valamint különböző fesztiválokon, mint például a Schleswig Holstein Musikfestival (Németország),Festival de Radio France Montpellier (Franciaország),Musikfestival Mecklenburg Vorpommern (Németország), Mänttä Music Festival (Finnország),Martha Argerich Festival Buenos Aires (Argentína) és Enescu Festival Bukarest (Románia),valamint a legfontosabb koncerttermek, mint a Wigmore Hall London, Philharmonie és Konzerthaus Berlin, Lincoln Center New York, Teatro Colon Buenos Aires, Toppan Hall Tokyo , Alte Oper Frankfurt és Snape Maltings Concert Hall Aldeburgh.
Erika Geldsetzer több alkalommal is meghívást kapott vendégprofesszorként a londoni Royal Academy of Music (Anglia) meghívott tanára, ahol szintén társult (ARAM), valamint hegedű mesterkurzusokat tart Cervóban (Olaszország), a Bozsoki Zenei Fesztiválon (Magyarország), az AIMS Foundation Solsona (Spanyolország) és a jeruzsálemi Zene- és Táncakadémián (Izrael). Erika Geldsetzer 2014 óta a berlini Universität der Künste Berlin (Művészeti Egyetem) tanára.

2009-től 2012-ig a német "Villa Musica" kamarazenei egyesületnél tanított, ahol tagja volt az Ensemble Villa Musica együttesnek, valamint a "Villa Musica vonósnégyes" egyik alapító tagja (2001). A Fauré Quartett tagjaként, amely egyben a Musikhochschule Karlsruhe (Karlsruhei Zeneakadémia, Németország) "Ensemble in Residence"-je, rendszeresen tart mesterkurzusokat Németországban és külföldön, például Melbuban (Norvégia), Tulsában (USA), Manchesterben (Anglia) és Bogotában (Kolumbia).

Szólistaként Erika nagyon keresett, és olyan zenekarokkal játszott, mint a Délnyugati Rádiózenekar (SWR), a Heidelbergi Egyetemi Zenekar, a Landesjugendorchester Rheinland-Pfalz, a Bodensee kamarazenekar, a Capella Classica Betzdorf és a Philarmonia Románia. A leghíresebb hegedűversenyek mellett Erika szívesen játssza a kevésbé ismert remekműveket is, például Richard Strauss, Wolfgang Erich Korngold és Edward Elgar hegedűversenyeit.

2011-ben duót alakított a jól ismert angol zongoraművésszel és karmesterrel, Ian Fountainnel. Rendszeresen meghívást kapnak a legnagyobb németországi és külföldi koncerttermekbe. A világhírű csellistával, David Geringas-szal együtt a zongoratrió világába ágaznak.

Erika rendszeres vendége különböző kamarazenei fesztiváloknak, ahol olyan zenészekkel játszott együtt, mint David Geringas, Nicolaus Chumachenco, Ulf Hoelscher, Latica Honda-Rosenberg, Miriam Contzen, Nils Mönkemayr, Marianna Shiriniyan és sokan mások.

hegedű (angol, magyar)

Pauk György

Pauk György nemzedéke egyik vezető hegedűművészeként elismert hegedűművész Budapesten született, és zenei tanulmányait a neves Liszt Ferenc Zeneakadémián végezte. Mielőtt 1961-ben Londonban letelepedett volna, már megnyerte a genovai PAGANINI-verseny első díját, a párizsi JACQUES THIBAUD-verseny Premier Grand Prix-jét, a MÜNCHENI szonátaverseny első díját, és számos koncertet adott szerte Kelet-Európában.

1962-ben debütált Londonban a Wigmore Hallban, ahol kiváló kritikákat kapott a sajtóban, majd a Royal Festival Hallban debütált zenekarban, a Lorin Maazel vezette Londoni Szimfonikus Zenekarral.

Sir George Solti meghívására debütált a Chicagói Szimfonikus Zenekarral. Mind az öt kontinensen fellépett, évente átlagosan 90 koncertet adott a legtöbb nagy zenekarral, és olyan karmesterekkel dolgozott együtt, mint Haitink, Dorati, Barbirolli, Solti, Kondrashin, Boulez, Rattle, Dutoit, Rozdestvensky, Dohnanyi, Colin Davis stb. Fellépett többek között az Edinburgh-i, Luzerni, Cheltenham-i, Bath-i, Hollywood Bowl, Ravinia, Santa Fe, Aspen, Dubrovnik, Prágai Tavaszi Fesztiválokon. Rendszeres szólistája volt a Henry Wood Promenade Seasons-nek az Albert Hallban, és számtalan adást készített a BBC számára. Kamarazenei repertoárja kivételesen gazdag, a 20. század számos mesterművét tartalmazza, Lutoslawski, Penderecki, Schnittke, Maxwell Davies, Tippet hegedűversenyeinek világ- és nemzeti ősbemutatóit a zeneszerzők vezényletével tartotta. Számos gramofonfelvételei között több díjnyertes is szerepel: Cecielia-díj, Grammy-jelölés, az év lemeze stb. Pauk Györgyöt világszerte Bartók zenéjének egyik legautentikusabb Bartók-interpretátoraként és -szakértőjeként tartják számon. Több mint öt évtized után vonult vissza a pódiumról, utolsó búcsúkoncertjét a Budapesti Fesztiválzenekarral, karmesterük Ivan Fischer vezényletével 2008-ban Budapesten adta.

Pauk György jelenleg a londoni Királyi Zeneakadémia professzora, ahol a világ minden tájáról kiválasztott fiatal tehetségekkel "Előadói Osztályt" vezet. Vendég mesterkurzusai során járt az Egyesült Államokban a Curtis, Peabody, Yale, Cleveland, Oberlin, Manhattan School, San Francisco és a New York-i Juilliard Schoolban, valamint Kínában, Japánban, Izraelben és szerte Európában. Gyakran meghívják a legnagyobb nemzetközi hegedűversenyek zsűrijébe.

Pauk György számos nyilvános kitüntetésben részesült Nagy-Britanniában és Magyarországon, valamint a budapesti Liszt Ferenc Akadémia tiszteletbeli professzora.
A Londoni Egyetem 2016-ban díszdoktori címmel tüntette ki.
MASSART Stradivari hegedűjén játszik, amely 1714-es, a mester aranykorából való.

Zeneszerzés (angol)

Noah Max

Noah Max brit-osztrák zeneszerző munkássága az operai, zenekari és kamarazenei műfajokra is kiterjed. Sojourn című vonóstriója 2021-ben elnyerte a Clements-díjat, és a Piatti Quartet tagjai adták elő a Conway Hallban. Zenéjét a londoni Royal Festival Hallban, a Wigmore Hallban és a Royal Albert Hall Elgar-termében, valamint a bécsi Musikvereinban, a budapesti Altalena Fesztiválon, az amszterdami Uilenburgersjoel zsinagógában és a lengyelországi Paderewski Akadémián is játszották már. Max az elmúlt 5 évben a A Child In Striped Pyjamas című operáján dolgozott, melyet 2023 januárjában a londoni Cockpit Theatre-ben mutattak be teltház előtt. A zenével, festészettel, költészettel és filmművészettel egyaránt foglalkozó alkotó karmesterként asszisztált Jonathan Cohen és Arcangelo közreműködésével a BBC Promson, és vezényelte az Endymion Ensemble-t a Wigmore Hallban. Max műveit a National Portrait Galleryben állították ki. Cikkei jelennek meg a The Irish Times, a The Strad, a The Jewish Chronicle és a BBC Music Magazine-ban.
Cselló, kamarazene (angol, magyar)

Varga István

Varga István a Zeneakadémián (Mező László), a belgrádi Zeneakadémián (Viktor Jakovcic) és a párizsi konzervatóriumban (Maurice Gendron) tanult. 1999-ig Jugoszláviában élt, ahol a belgrádi és az újvidéki Zeneakadémián tanított.

Ő alapította a Camerata Academica kamarazenekart és a Goldberg vonóstriót, amelyeket Jugoszlávia vezető együtteseinek tartanak. A volt Jugoszlávia összes jelentős fesztiválján és az összes jelentős zenekarral fellépett. Elnyerte a Jugoszláv Zeneszerzők Szövetségének díját és a Szerb Kulturális Szövetség aranyérmét, az ország legmagasabb szakmai kitüntetését.

1999-ben Magyarországra költözött, ahol jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola gordonkatanára. Tagja az Auer Triónak Fülei Balázzsal és Kováts Péterrel, valamint rendszeres kamarapartnere Csalog Gábor zongoraművésznek.

Szólistaként fellépett a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, a Budapesti Őszi Fesztiválon, az "Arcus Temporum" Pannonhalmi Művészeti Fesztiválon, a Nemzetközi Bartók Szemináriumon és Fesztiválon, valamint a Magyar Rádió, a Telekom és a Weiner-Szász zenekarokkal. Fellépett Franciaországban, Angliában, Hollandiában, Ausztriában, Törökországban, az Egyesült Államokban és Oroszországban is, olyan jelentős koncerttermekben, mint a londoni Wigmore Hall, a Queen Elizabeth Hall, a párizsi Salle Gaveau és a moszkvai Rachmaninov-terem.

Kamarazenészként többek között olyan művészekkel lépett fel, mint Valerij Affanaszjev, Konsztantyin Bogino, Fejérvári Zoltán, Ian Fountain, Erika Geldsetzer Keller András, Rohmann Imre, Aleksandar Madjar, Albert Markov, J.M.Philips-Varjabedian, Pavel Vernikov, Marine Jashvili.

Zongora, kamarazene (angol)

Christopher Elton

Christopher Elton Edinburgh-ban született, és zenei tanulmányai nagy részét a londoni Királyi Zeneakadémián végezte, ahol azt a szokatlan kitüntetést kapta, hogy elnyerte az Akadémia legmagasabb előadói díját, a Dip. RAM-díjat zongorán és csellón egyaránt.
Számos brit és nemzetközi zongoraverseny díjazottja volt, szólistaként és kamarazenészként is rendszeresen fellépett és adásokat adott. Ugyanakkor szabadúszó csellistaként dolgozott a legnagyobb londoni zenekaroknál.

Christopher Elton nemzetközi elismertségét a Királyi Zeneakadémián tanítványai számos sikere hozta meg. Sokan közülük nemzetközi díjakat nyertek, köztük első díjakat a Van Cliburn, a londoni "World" Nemzetközi Zongoraversenyen és a "Top of the World" versenyen, valamint a 2014-es Shenzeni Nemzetközi Zongoraversenyen és a 2014-es Montreali Nemzetközi Zongoraversenyen. A közelmúlt további sikerei között szerepelnek a közelmúlt négy Leeds-i Nemzetközi Zongoraverseny döntőjének díjazottjai, valamint a korábbi Csajkovszkij-, Lipcsei Bach-, Dublini, Sanghaji és számos más hasonló verseny díjazottjai. Tanítványai közül többen lemezlovasok, köztük Freddy Kempf, Jevgenyij Szudbin, Joanna MacGregor, Inon Barnatan és Benjamin Grosvenor.

Míg a londoni Royal Academy-ben végzett munkája az elsődleges, Christopher Elton a tengerentúlon is keresett tanárként és nemzetközi versenyek zsűritagjaként.

Az elmúlt néhány évben mesterkurzusokat tartott az Egyesült Államokban, Japánban, Izraelben, Koreában, Ausztráliában, Tajvanon, Hongkongban, Spanyolországban, Németországban, Írországban és Vietnamban. Emellett számos fontos nemzetközi versenyre - Moszkva (Csajkovszkij), Dublin, Leeds, Busoni (Bolzano), Bécs, Beethoven, Shenzen és Kína nemzetközi versenyei, Santander stb. - meghívták zsűritagnak. 2017-ben zsűritag volt a Van Cliburn Nemzetközi Zongoraversenyen Fort Worthben (USA). Az elmúlt években az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Írországban, Spanyolországban, Ausztráliában és Vietnamban is adott hangversenyeket.

Christopher Elton 24 éven át volt a londoni Royal Academy of Music billentyűs tanszékének vezetője, egészen 2011-ig, amikor is elhagyta ezt a pozíciót, hogy a tanításra koncentrálhasson. 1983-ban Fellownak választották, 2002-ben a Londoni Egyetem professzori címét adományozták neki.

2018-ban a Yale-i Egyetem zongora tanszékének vendégprofesszoraként is tevékenykedett.

Zongora, kamarazene (angol)

Hilary Coates

Hilary Coates az Egyesült Királyság egyik legelismertebb és legelismertebb zongoratanára, aki fiatal zenészeket oktat. A tanítást a Wells Cathedral Schoolban a legtehetségesebb fiatal zongoristákkal folytatott hosszú távú munkája és a londoni Trinity College of Music zongoraprofesszori posztja mellett végzi. (Ez a Guildhall School of Music hasonló posztján eltöltött időszakot követi).

Hilary tizenkilenc évesen debütált a szakmában, amikor a londoni Southbank Royal Festival Hallban a Grieg-versenyt adta elő.

Tizenhat évesen már teljes ösztöndíjat kapott a Royal Academy of Musicra, ahol az Akadémia legmagasabb előadói díjával, a Dip.RAM-díjjal diplomázott.
Ezt követően Kabos Ilona és Maria Kabos mellett folytatta tanulmányait.
Curcio tanítványa volt. Díjnyertes volt a nápolyi Alfredo Casella Nemzetközi Zongoraverseny döntőjében, valamint a BBC manchesteri zongoraversenyén.

A Greater London Arts Association "Az év zenésze" díjjal is kitüntette.

Sok éven át koncertszólistaként, szólóénekesként és kamarazenészként is sokat koncertezett az Egyesült Királyságban és tengerentúli koncertkörutakon Franciaországban, Olaszországban, Dél-Amerikában és Németországban.

Tevékenysége mostanában nagyrészt a tanításra összpontosul, és brit növendékei számos sikert értek el, néhányan közülük egyenesen győztesek lettek a BBC Young Musician és az Audi versenyeken.

Az utóbbi években munkája egyre inkább nemzetközi dimenziót ölt, mesterkurzusokat tartott hongkongi, ausztráliai, vietnami és írországi konzervatóriumokban és egyetemeken, valamint a Fort Worth-i Van Cliburn Intézetben,
Texasban. Sok éven át tartott mesterkurzusokat az Egyesült Királyságban a Yamaha Music Foundation számára.

Elérhetősége: hilarycoates@onetel.com

Altalena Young Artists

Hegedű, kamarazene (angol, magyar)

Toth Barbara

Toth Barbara, született 1996 március 16-án egy magyarországi kisvárosban Makón. A családjában nem voltak felmenői között zenészek, de a zene iránt való érdeklődés már nagyon fiatal korában megmutatkozott.

Hét éves korában kezdett hegedű órákat venni a helyi zeneiskolában Bíró Anitától. Egy év múlva már koncerteken szerepelt, kamaracsoportokban játszott és 2 év múlva ő vezette az ifjúsági vonószenekart majd ő lett a legfiatalabb tagja a Makói Szimfonikus Zenekarnak. Kétszer vett részt a Zákányszéki Regionális Hegedűversenyen, ahol mind a kétszer a harmadik helyezést ért el. 2010-ben az Istók Margit Alapítvány Barbarát díjazta a zenei tevékenységeiért.

14 éves korában felkerült Budapestre és megkezdte tanulmányait a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában. Pichner Teréz volt a főtárgy tanárnője a következő 5 évben és emellett Tóth Erikával, Kapás Gézával is sokat dolgozott. Kamarazenében Fejérvári Zoltán volt többek között egyik legmeghatározóbb mestere a konzervatóriumi évek alatt. Vonósnégyesük játszott a budapesti 4-es metróvonal megnyitóján és később fellépői voltak a Budapesti Tavaszi Fesztiválnak. A quartett később quintetté alakult és számos koncertet adtak az országban miután a Quartetto di Cremona is mentorálta őket. Barbara négyszer vett részt a Tatai Nemzetközi Mesterkurzuson, ahol Sebestyén Katalintól, Baranyai Lászlótól, Schiffer Ervintől, Botvay Károlytól valamint Marc Tooten-től tanulhatott. Ezekben az években lehetősége nyílt játszani a Művészetek Palotájában, a Liszt Ferenc Zeneakadémián, valamint a az ország megannyi koncert termében.

2019 júliusában szerezte meg első diplomáját a Kölni Zene- és Táncművészeti Egyetemen. Akkori professzora Michael Vaiman volt és az ott töltött négy év alatt Prof Hans-Christian Schweiker-től, Prof Skerdjano Keraj-tól, Adriana Sanchez-től és Prof Anna Freeman-től is sokat tanulhatott. Mint a Junge Philharmonie Köln tagja sokat koncertezett a régióban, amelyből a legemlékezetesebb a Kölni Philharmóniában adott koncert volt. 2018 nyarán vállalkozott a következő megmérettetésre. Részt vett Lengyelországban egy mesterkurzuson Michael Vaiman és Magdalena Rezler óráit látogatva, amelyet egy nemzetközi hegedűverseny követett. A harmadik Naleczow-i Nemzetközi Hegedűversenyen különdíjban részesítették.

Barbara azóta megszerezte mesteri diplomáját a Londoni Királyi Zeneakadémián. 2019 szeptemberében kezdte tanulmányait Pauk György osztályában, majd decemberben Kínai koncertsorozatra indult. Szóló és kamara koncertjei mellett zenei előadásokat tartott, európai kultúránkat képviselte és különböző korosztályokat tanított.
Tanulmányai befejezése után 2021 őszén ő maga is elkezdte a hangszer oktatását, a North London Conservatoire pedagógusa lett. A tanítás mellett viszont továbbra is koncertezik és nyitott a lehetőségekre és kihívásokra. Londoni tartózkodása óta állandó tagja lett az ALEPH és a Resonate Chamber Orchestra-nak, az Audentia Ensemble-nek, a Piccadilly Sinfonietta-nak valamit Magyarországon az Altalena Zenei Platform Fiatal Művészei közé tartozik. Duó partnere Orvos Krisztina, akivel a Duo Vivante név alatt koncerteznek, valamit Barbara a Trio Camarasa tagja is. A sok zenélés mellett szintén fontos számára, hogy a fiatalabb korosztályt segítse céljaik elérésében így örömmel vállalta az Altalena Zenei Fesztivál és Nyári Akadémia igazgatását.

Barbara még keresi a helyet a nagyvilágban. Nem szeretne választani a sok, különböző előadás forma közül, mert nem is tudna. Nagyon élvezi a zenekarozást, kamarazenélést, szeret egyedül színpadra lépni és mindezek mellett sok örömet okoz neki a tanítás is.

Hegedű, kamarazene (angol, német, magyar)

Stark János Mátyás

Stark János Mátyás 1997-ben született és nyolc évesen kezdett hegedülni. Zeneiskolai tanulmányait Ácsné Szily Évánál fejezte be a Tóth Aladár Zeneiskolában.

2012-től 2016-ig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Előkészítő tagozatán Somogyi Péter tanítványa volt, kamarazene tanárai Fejérvári Zoltán, Gulyás Márta és Wagner Rita voltak. Ezzel párhuzamosan 2012 és 2014 között a Bartók Konzervatórium zeneszerzés
szakán is tanult Fekete Győr Istvánnál és Csemiczky Miklósnál.

2016 óta a weimari Hochschule für Musik Franz Liszt hallgatója. Bachelor tanulmányait Prof. Andreas Lehmann, a mesterképzést Prof. Friedemann Eichhorn osztályában végezteel. Tanulmányait 2023 októbere óta a Konzertexamen nevű posztgraduális képzés keretei
között folytatja Prof. Friedemann Eichhornnál.
Játékát rangos mesterkurzusokon tökéletesítette – többek között a salzburgi Mozarteum nyári akadémiáján (2014), a santanderi Encuentro-fesztivál kurzusain (2016) és a kronbergi akadémia hegedűkurzusán (2019) – amelyeken olyan kiváló tanároktól tanulhatott, mint Takács-Nagy Gábor, Kelemen Barnabás, Baráti Kristóf, Igor Ozim, Latica HondaRosenberg, Josef Špaček, Sophia Jaffé, Kirill Troussov, Zakhar Bron, vagy Mihaela Martin.
Számos hazai és nemzetközi versenyen szerepelt sikerrel. Eredményei között található az országos Bartók Béla hegedűduóverseny 1. díja (2006), a nemzetközi Beliczay Gyula emlékverseny aranymedálja (2011), a nemzetközi “Talents for Europe” verseny 3. díja (2012) és a nemzetközi “Zene határok nélkül” verseny 2. díja (2013).
Legutóbbi sikerei közé tartozik a berlini “Rising Stars Grand Prix” nemzetközi zenei verseny 3. díja (2019).
Kamarazenészként a 2016-os Weiner Leó kamarazene-versenyen 3. díjat kapott Ránki Fülöp kamarapartnereként.
Zeneszerzőként 1. helyezést ért el az országos Sugár Rezső zeneszerzőversenyen (2013) és 3. helyezést a nemzetközi Bartók Világversenyen (2018). Toccata című darabját, amely a Bartók Világverseny 2019. évi zongoraversenyének kötelező darabja volt, az Editio
Musica Budapest adta ki.

Rendszeres fellépője jelentős magyar koncerthelyszíneknek. 2023 áprilisában debütált a
Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében, ahol Mendelssohn e-moll hegedűversenyét játszotta Rajna Martin és a Győri Filharmonikusok közreműködésével. A
2023-as évben bérletsorozatot adott a BMC-ben Ránki Fülöp és Devich Gergely triópartnereként. Számos európai ország, például Németország, Spanyolország, Csehország, Ausztria és Lengyelország koncerttermeiben lépett már fel szólistaként.

Játékát rögzítette a magyar televízió és rádió is.
Olyan fesztiválokon vett részt szólistaként és kamarazenészként, mint a Klassz a pARTon, a KaposFest, a weimari “Wege zu Liszt” fesztivál vagy a spanyolországi Encuentro de Santander fesztivál. Kamarapartnerei voltak többek között Érdi Tamás, Csalog Gábor, Nobuko Imai és Lars Anders Tomter is.

Három éven keresztül volt a MOL Tehetségtámogató Program ösztöndíjasa, szólistaként szerepelt a MOL ösztöndíjasainak hanglemezén. Weimari tanulmányai során számos németországi ösztöndíjat nyert el. 2022-ben DAAD-díjjal tüntették ki.

Stark János Mátyás az Altalena Young Artists zenei közösség tagja.

Cselló, kamarazene (angol, magyar)

Devich Gergely

Devich Gergely muzsikus családban nőtt fel, édesanyja Kovalszki Mária Liszt-díjas zongoraművész. Felmenői között, bővebb családjában számos zenész van, többek között két nagyszülője, Durkó Katalin zongoraművész, zenei rendező, és Devich János Liszt- és Bartók-Pásztory-díjas gordonkaművész, kiváló művész.
Nyolcévesen kezdett csellózni, hangszerét ő választotta. A zuglói Szent István Zeneiskolában Antók Zsuzsanna volt a tanára, majd 14 évesen felvették a Zeneakadémia előkészítő tagozatára, a különleges tehetségek osztályába, Mező László professzor osztályába. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Mező László mellett Varga István is a tanára lett, 2022-ben diplomázott. Kamarazene tanárai Devich János, Gulyás Márta, Kováts Péter és Perényi Miklós volt. Részt vett Fenyő László, Adrian Brendel, Várdai István, Oleg Kogan, Gustav Rivinius, Reinhard Latzko, Lluis Claret, Pauk György és Marko Ylönen mesterkurzusain. 2022-ben felvették az egyetem Doktori Iskolájába, a Zeneakadémián jelenleg Varga István tanársegédje.
Számos hazai és nemzetközi verseny díjazottja. Több alkalommal megnyerte a Friss Antal Országos Gordonkaversenyt. 2014-ben ő képviselte Magyarországot az Ifjú Zenészek Eurovíziós Versenyén Kölnben, ahol harmadik helyezett lett, ez minden idők eddigi legjobb magyar szereplése. Egyik győztese volt a Budapesti Fesztiválzenekar zeneiskolások számára kiírt versenyének, felléphetett az együttessel. Legnagóban első díjat nyert a Salieri Nemzetközi Zenei Versenyen.
Szólistaként fellépett Kocsis Zoltán, Kobajasi Kenicsiró, Vásáry Tamás, Keller András, Kovács János, Madaras Gergely, Rajna Martin és Fischer Iván vezénylete alatt. Már 13 évesen a Müpában Dohnányi Ernő csellóversenyének szólistája volt a Zuglói Filharmónia élén, Záborszky Kálmán vezényletével. Szintén Dohnányi Konzertstückjét adta elő 2023 novemberében a Zeneakadémia Nagytermében a Nemzeti Filharmonikusok élén, Maxim Rysanov irányításával. Játszott a megújult Zeneakadémia megnyitó gálaestjén és a Budapesti Fesztiválzenekar 30 éves jubileumi koncertjén, valamint főszereplője volt a Zuglói Filharmónia Pastorale sorozata egyik koncertjének.
Fontos számára a kamarazene, a Korossy Vonósnégyes tagja, sokat játszik édesanyjával, Kovalszki Máriával, és művészbarátaival, többek között Ránki Fülöp, Balogh Ádám, Berecz Mihály és Magyar Valentin zongoraművésszel, Osztrosits Éva, Korossy-Khayll Csongor, Tóth Kristóf, Stark János, Nyári László, Pusker Júlia hegedűművésszel, Dolfin Balázs csellóművésszel, Farkas Míra hárfaművésszel. Fellépett már Kocsis Zoltán, Nicolas Altstaedt, Maxim Vengerov, Maxim Rysanov, Nobuko Imai, Várjon Dénes, Várdai István, Balázs János, Balog József, Kállai Ernő, Oláh Vilmos, Vigh Andrea, Gulyás Márta, Ábrahám Márta, Haruka Nagao, Langer Ágnes, Zempléni Szabolcs, Duleba Lívia, Razvaljajeva Anasztázia, Fejérvári Zsolt és a Pulzus Vonósnégyes partnereként is. A 2023-as naptári évben Ránki Fülöp zongoraművésszel, és Stark János Mátyás hegedűművésszel közösen indítottak önálló, négy koncertből álló bérletes sorozatot a Budapest Music Centerben.
2015-ben és 2018-ban önálló estje volt a Zeneakadémián, 2015-ben megjelent első, Kovalszki Máriával közösen készített hanglemeze a Hungarotonnál (Adagio és Allegro). Fellépett a Bartók Tavaszon, a Kaposfesten, a Cziffra Fesztiválon, az Ars Sacra Fesztiválon, a kamara.hu sorozatban, az Altalena Fesztiválon Telkiben, a Pozsonyi Zenei Fesztiválon, a Fasori Zenés Estéken a fasori református templomban. Számos kamarakoncertje volt és felvétele készült a Bartók Rádióban.
Szólistaként játszott a Nemzeti Filharmonikusokkal, a Concerto Budapesttel, a MÁV Szimfonikusokkal, a Zuglói Filharmóniával, a Debreceni Filharmonikus Zenekarral, a Marosvásárhelyi Filharmóniával, a Győri Filharmonikus Zenekarral, valamint a Mendelssohn, az Anima Musicae és a Liszt Ferenc Kamarazenekarral is. Marosvásárhelyen, a Kultúrpalotában Antonín Dvořák Csellóversenyét játszotta.
2020 elején Robert Schumann Gordonkaversenyét adta elő a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával, Vásáry Tamás vezényletével a Zeneakadémián. Ludwig van Beethoven Hármasversenyének három alkalommal is szólistája lehetett. Először a Concerto Budapest élén, Keller András vezényletével, Pusker Júlia és Balogh Ádám partnereként, majd a Nemzeti Filharmonikusokkal Martonvásáron, Szabadi Vilmossal és Fejérvári Zoltánnal, Bogányi Tibor irányításával. Ugyancsak ezt a művet a Müpában Maxim Vengerov és Ránki Fülöp partnereként szólaltatta meg a MÁV Szimfonikusok koncertjén, Christoph Campestrini vezényletével. 2021-ben a Zeneakadémián fellépett az MTVA Újévi Nyitány koncertjén Kovács János karmester irányításával. A Kocsis Zoltán emlékére első alkalommal megrendezett, a Magyar Klasszikus Zene Napján Bartók Brácsaversenyének cselló átiratát adta elő a Nemzeti Filharmonikus Zenekar élén, Madaras Gergely vezényletével. 2022-es diplomakoncertjén, a Zeneakadémia nagytermében Sosztakovics II. csellóversenyét játszotta a Győri Filharmonikusokkal, Rajna Martin vezényletével. 2023 februárjában Sapporóban, a Kitara Concert Hallban adott szólóestet, az év márciusában pedig Schumann a-moll csellóversenyét szólaltatta meg a Győri Filharmonikusokkal, Nicolás Pasquet keze alatt.
Vonósnégyesével, a Korossy-kvartettel 2019-ben első díjat nyert az Országos Weiner Leó Kamarazenei Versenyen, azóta a vonósnégyes számos felkérést kapott, játszottak például a Budapesti Fesztiválakadémián, a kamara.hu-n, a veszprémi Auer Fesztiválon, az Echo Nyári Akadémián Fehérvárcsurgón, a Művészetek Völgyében Kapolcson. 2020-ban a Korossy-kvartett mutatta be a Bartók Világverseny zeneszerzői fordulójának győztes pályaművét, és játszhatott a 70 éves Eötvös Pétert köszöntő zeneakadémiai hangversenyen. 2021-ben és 2023-ban egész estés koncertjük volt a Zeneakadémia Solti Termében. A kvartett a zeneakadémiai Bartók Világverseny 2021-es vonósnégyes fordulójának döntőse volt, és a zsűri több különdíjjal jutalmazta. 2022-től a madridi Reina Sofia Egyetemen tanulnak az Alban Berg Vonósnégyes legendás primáriusánál, Günter Pichlernél. 2023-ban bérletes sorozatot indítottak a Budapest Music Centerben, amelynek keretén belül két év alatt, hat koncerten eljátsszák Bartók Béla összes vonósnégyesét.
Devich Gergely sikereit Junior Prima Díjjal (2014) és Cziffra Tehetség Díjjal (2017) ismerték el. 2011-ben Az év embere lett Zuglóban. Megkapta a Zeneakadémia Baráti Körének Concorde-díját is. Ösztöndíjasként részt vehetett a Bayreuthi Ünnepi Játékok több Wagner-előadásán, és kamarakoncerten is játszhatott Bayreuthban. 2022-ben elnyerte a Fischer Annie-ösztöndíjat, és a Korossy-kvartett tagjaként Kocsis Zoltán-díjat vehetett át kamarazenei kategóriában.
Devich Gergely – Ránki Fülöppel együtt – az egyik főszereplője Petrovics Eszter A mi Kodályunk című, 2020-ban bemutatott fikciós dokumentumfilmjének, amely számos filmes elismerést kapott, az M5 és a mozik is vetítették.
Cselló, kamarazene (angol, magyar)

Balázs Dolfin

Dolfin Balázs (26) zenészcsaládban született, hangszerét,
a csellót 4 éves korában választotta és tehetsége korán
megmutatkozott: néhány éven belül két országos és
kamarazenei versenyt illetve fődíjat is megnyert.
2010-ben, mindössze 12 évesen felvételt nyert a Liszt
Ferenc Zeneművészeti Egyetem “Különleges Tehetségek
Osztályába” és megkezdte tanulmányait Prof. Mező
Lászlónál. A következő években számtalan díjat és első
helyezést ért el nemzetközi versenyeken Ausztriában,
Olaszországban és Horvátországban. 2016-ban a Bank of
China ösztöndíjjal támogatta valamint a következő években a Filharmónia Társaság “Fischer Annie Ösztöndíjának” többszörös nyertese volt. 2018-ban Németországban egy évet tanult Prof. Gustav Riviniusnál a “Hochschule für Musik Saar” Zeneművészeti Egyetemen. Mesterdiplomáját Prof. Wen-Sinn Yang osztályában szerezte a Müncheni Zeneművészeti Egyetemen.
Balázs számos hangversenyt adott már Európa-szerte: Párizsban, Londonban, Németországban, Belgiumban, Svájcban és Hollandiában, valamint számos neves
magyar koncertteremben, mint például a Zeneakadémia Nagytermében, a Művészetek Palotájában (Kocsis Zoltán vezényletével), a Vigadóban, a Magyar Rádió Márványtermében és a Bartók Béla Emlékházban, hogy csak néhányat említsünk. Többször fellépett a párizsi OECD-UNESCO Nagykövetség különböző rendezvényein, koncertjein. 2017-ben elnyerte a Junior Príma-díjat, a fiatal
művészek legrangosabb magyarországi elismerését.
2021-ben első díjat nyert a “Virtuoso & Belcanto” nemzetközi versenyen Luccában, és a következő évben több olaszországi koncertre is meghívást kapott zenekarok
szólostájaként (Firenze, Lucca). A 2022-es évadban a müncheni Bajor Rádió Szimfonikus Zenekar csellószekciója a tagjává választotta és ugyanebben az évben részt vett Magyarországot kepviselve a brüsszeli Erzsébet Királyné Versenyen, amely világszerte a legrangosabb zenei megmérettetés. 2023 januárjában elnyerte a Weiner Leó Kamarazenei Verseny 2. díját, valamint a legjobb Weiner-interpretációért járó különdíjat. Balázs kitüntetéssel diplomázott a müncheni Zeneművészeti Egyetem “Meisterklasse Zertifikatstudium” szakán, amely a legmagasabb szólista képesítés Európában.

Rendszeresen koncertezik Európa szerte cselló-zongora duójával, a Dolfin-Lin Duóval, melyet 2022-ben alapított kamarapartnerével, Tony Chen Lin-nel. A páros legutóbbi nagysikerű koncertje Brüsszelben volt (Liszt Institute Brussels), amely egyben a duó debütáló koncertje is volt Belgiumban, ahol a következő évadban több koncertet is adnak.
Balázs nemrégiben kurzust tartott majd szólóestet adott Szkopjéban a Skupi Kammerfest keretében Balog Alexandrával, amelyet a szkopjei Magyar Nagykövetség nagylelkűen támogatott.
Visszatérő vendége olyan fesztiváloknak, mint a Virtuoso&Belcanto Fesztivál (Olaszország, Lucca), a Festival Internacional de Música Pau Casals Spanyolország, Barcelona) és az Altalena Fesztivál (Telki, Magyarország). Balázs tagja az “Altalena Young Artist-nak”, amely egy a fiatal magyar zenészek legjobbjait összefogó közösség.
Az idei évben elnyerte a mannheimi Sinfonima Stiftung támogatást, amely két évig egy csellóval (Ivano Conti, Cremonese, 1990) és vonóval támogatja Balázst, aki
jelenleg Münchenben él.