Skip to content Skip to footer

Gitár - Duo Antigüedad

David Antigüedad Mangas

Biography

David Antigüedad Mangas klasszikus gitáros 1993-ban született Salamancában. Gitártanulmányait 8 éves korában kezdte Marcos Martínnál a Salamancai Szakmai Konzervatóriumban. 18 évesen rendkívüli díjjal fejezte be tanulmányait, amikor 18 évesen belépett a Castilla y León-i Felsőbb Zenei Konzervatóriumba Hugo Geller és Dimitri van Halderen professzoroknál felsőfokú tanulmányokra. Két évvel később, 2013-ban Erasmus-ösztöndíjat kapott, és Maastrichtba (Hollandia) költözött, hogy a híres gitáros Carlo Marchione mellett tanuljon a Maastrichti Konzervatóriumban, ahol 2015-ben kitüntetéssel szerezte meg az alapdiplomát. Ezután Zaragozába költözött, ahol Pedro Mateo González és Àlex Garrobé professzoroknál folytatta képzését, és különböző zeneiskolákban tanított gitárt. Jelenleg Salamancában él.
Akadémiai képzésével párhuzamosan kurzusokat és mesterkurzusokat vett többek között Joaquín Clerch, Ricardo Gallén, Carles Trepat, Margarita Escarpa, Leo Brouwer, Raphaella Smits, Zoran Dukic, Judicaël Perroy, Miguel Trápaga, Marlon Titre, Roberto Aussel és Rafael Aguirre nagyságrendű gitárosoknál.

Az évek során David aktívan részt vett számos fesztiválon és versenyen, és olyan díjakat nyert, mint a XII. Nemzetközi José Tomás - Villa de Petrer Gitárverseny (Alicante, 2013) ifjúsági kategóriájának 1. díja, vagy nemrégiben a Juventudes Musicales de España állandó versenyének 1. díja (Sabadell, 2016). Szóló- és kamarakoncerteket adott Spanyolországban, Hollandiában és Belgiumban. Jövőbeli projektjei között szerepel a debütálása a madridi Sala Juan Marchban 2017 októberében, valamint a Juventudes Musicales de España Red de Músicas 17-18 és a Sociedad de Artistas AIE 2017/2018-as AIEnRUTa Clásicos körútjának koncertkörútjai, amelyek Spanyolország számos városába elviszik.

A klasszikus zenén kívül elektromos gitáron játszik különböző műfajokban, és érdeklődik a különböző zenei stílusok iránt. Bár autodidakta módon tanult, órákat vett Juan Cerro profi gitárostól és stúdiózenésztől, az elektromos gitár technikájára, valamint a modern idióma és a jazz tanulmányozására összpontosítva.

David gitárját Casimiro Lozano luthier készítette 2011-ben.

Contact Form

    Go to Top