Skip to content Skip to footer

Hegedű

Simone Pirri

Biography

Simone Pirri (1994) dinamikus és díjnyertes hegedűművész, akit magával ragadó előadásmódja és vibráló személyisége miatt ünnepelnek. Keresett szólistaként, kamarazenészként és koncertmesterként Simone rendszeresen együttműködik a világ vezető régizenei együtteseivel, többek között a Collegium 1704, a Holland Baroque, a Les Talens Lyriques, a The English Concert, az Il Pomo d'Oro, az Irish Baroque Orchestra, az Ensemble Diderot, a Brecon Baroque, az Arcangelo és sok más együttessel. Előadásai olyan rangos színpadokat tiszteltek meg, mint az Amici della Musica di Padova, a londoni Handel & Hendrix és a London Bach Society.

2023 októberében Simone kitüntetést ért el azzal, hogy két díjat nyert az olaszországi "Premio Bonporti" Nemzetközi Barokk Hegedűversenyen, az előző évben Spanyolországban megrendezett IV. nemzetközi "José Herrando" Barokk Hegedűversenyen elért sikerét követően. Elismerései közé tartozik még a Belsize Barokk Vezetői Ösztöndíj, valamint az Orchestra of the Age of Enlightenment "Ann and Peter Law Experience for Young Players" elnevezésű programjában való részvétel. Emellett Samama-ösztöndíjas volt a Holland Baroque-nál és a londoni Händel & Hendrixnél a Händel House Talent.

Simone kivételes képzései között szerepel a pescarai Conservatorio Luisa D'Annunzio hegedűművészetin szerzett Bachelor of Music diploma, a londoni Royal Academy of Music történelmi előadóművészetből szerzett Master of Arts diplomát, valamint a cardiffi Royal Welsh College of Music and Drama posztgraduális diplomáját. A veronai Conservatorio E. F. Dall'Abacóban korhű hangszereken játszott kamarazenei mesterképzésben tökéletesítette tudását. Olyan kiválóságok voltak a mentorai, mint Rachel Podger, Simon Standage és Nicolette Moonen.

Simone Pirri egy ritka Pietro Paolo De Vitor hegedűn (1730-40, Velence) játszik, amelyet a Harrison-Frank Családi Alapítvány nagylelkűen kölcsönzött, és művészetével továbbra is világszerte elvarázsolja a közönséget. A "Mozaique" régizenei kamaraegyüttesnek is élénk tagja.

Contact Form

    Go to Top