Skip to content Skip to footer

Hegedű

Toth Barbara

Biography

Toth Barbara, született 1996 március 16-án egy magyarországi kisvárosban Makón.

A családjában nem voltak felmenői között zenészek, de a zene iránt való érdeklődés már nagyon fiatal korában megmutatkozott.

Hét éves korában kezdett hegedű órákat venni a helyi zeneiskolában Bíró Anitától. Egy év múlva már koncerteken szerepelt, kamaracsoportokban játszott és 2 év múlva ő vezette az ifjúsági vonószenekart majd ő lett a legfiatalabb tagja a Makói Szimfonikus Zenekarnak. Kétszer vett részt a Zákányszéki Regionális Hegedűversenyen, ahol mind a kétszer a harmadik helyezést ért el. 2010-ben az Istók Margit Alapítvány Barbarát díjazta a zenei tevékenységeiért.

14 éves korában felkerült Budapestre és megkezdte tanulmányait a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, amely a Liszt Ferenc Zeneakadémia Gyakorlóiskolája.

Pichner Teréz volt a főtárgy tanárnője a következő 5 évben és emellett Tóth Erikával, Kapás Gézával is sokat dolgozott. Kamarazenében Fejérvári Zoltán volt legnagyobb mestere a konzervatóriumi évek alatt.
Vonósnégyesük játszott a budapesti 4-es metróvonal megnyitóján és később fellépőik voltak a Budapesti Tavaszi Fesztiválnak. A quartett később quintetté alakult és számos koncertet adtak az országban miután a Quartetto di Cremona mentorálta őket.

Barbara négyszer részt vett a Tatai Nemzetközi Mesterkurzuson, ahol Sebestyén Katalintól, Baranyai Lászlótól, Schiffer Ervintől, Botvay Károlytól és Marc Tootentől tanulhatott. Ezekben az években lehetősége nyílt játszani a Művészetek Palotájában és a Liszt Ferenc Zeneakadémián
is.

2019 júliusában szerezte meg első diplomáját a Kölni Zene- és Táncművészeti Egyetemen. Akkori professzora Michael Vaiman volt és az ott töltött négy év alatt sokat dolgozott Prof Hanz-Christian Schweiker-rel, Prof Skerdjano Keraj-jal, Adriana Sanches-zel és Prof Anna Freeman-nel. Mint a Junge Philharmonie Koln tagja sokat koncertezett a régióban, amelyből a legemlékezetesebb a Kölni Philharmóniában adott koncert volt.

2018 nyarán vállalkozott a következő megmérettetésre. Részt vett Lengyelországban egy mesterkurzuson Michael Vaiman és Magdalena Rezler óráit látogatva, amelyet egy nemzetközi hegedűverseny
követett. A harmadik Naleczow-i Nemzetközi Hegedűversenyen különdíjban részesítették.

Barbara jelenleg a Londoni Királyi Zeneakadémia hallgatója. 2019 szeptemberében kezdte el mesteri tanulmányait Pauk György osztályában.

Nemrég ért haza egy Kínai koncert sorozatról, ahol az előadások mellett európai kultúránkat képviselte, mutatta be és különböző korosztályokat tanított. Londoni tartózkodása alatt tagja lett az ALEPH és a Resonate Zenekarnak. Barbara még keresi a helyet a nagyvilágban. Nem szeretne választani a sok, különböző előadás forma közül, mert nem is tudna. Nagyon élvezi a zenekarozást, kamarázást, szeret egyedül színpadra lépni és mindezek mellett sok örömöt okoz neki a tanítás is.

Contact Form

    Go to Top